[rev_slider alias="inner-slider"]

Награди

Објектот Адора Flatiron Скопје е добитник на престижни интернационални и национални награди:

Светска награда The BIZZ 2016 – Монте Карло, Монако за исклучителна иновативност во стилот и квалитетот на домувањето од Светската бизнис конфедерација.

 

nagrada_monako

Национална награда 2017 од министерството за економија и националното координативно тело за ООП, за најдобри општествено одговорни практики на македонските претпријатија, во категоријата „Однос кон животната средина“ со акцент на заштита од еко и звучно загадување. Наградата е доделена за проектот  спроведен во објектот Адора Flatiron Скопје на тема: „Енергетски домови со природна светлина, органска фасада, без бучава, за здраво домување во зелени градови“ во рамките на долгорочната стратегија: Со еко домови, 15 години градиме зелени градови во Македонија

 

nagrada_oop_2017

Адора инженеринг во текот на своето успешно 17 годишно работење има добиено пет ( 5 ) интернационални награди. Покрај наградата во Монако, во август, 2018 во Амстердам, Холандија, на овој градежен бренд му е доделен златен медал од Светската маркетинг организација за воведување на Boutique концептот на недвижности и домување во југоисточна Европа за изградба на најголемата внатрешна градина за колективно домување во Европа, објектот Адора Diamond Garden во Скопје. Адора инженеринг е добитник и на европската награда за квалитет во 2014, Париз, Франција ина меѓународната награда за градежништво во 2014, Мадрид, Шпанија од Клубот на светските бизнис и трговски лидери. Во 2012 во Виена Австрија, во дворецот Хофбурн, компанијата и генералниот менаџер проф. д-р Ванчо Чифлиганец, беа наградени со европската награда за најдобра компанија и за најуспешен менаџер од Европската бизнис асамблеа.

 

 

nagradi_madrid_viena

Адора инженеринг има добиено повеќе од 30 национални признанија: Награда за компанија предводник во остварувањето на целите за одржлив развој 2019, доделена од Организацијата на обединетите нации – ООН, Национално признание за македонски квалитет 2019, доделено од претседателот на Република Македонија и Сојузот на стопански комори, 2018, Награда за најуспешен млад менаџер на годината 2018 за Душко Чифлиганец, заменик генерален директор на Адора, доделена на манифестацијата „Мажи на годината во Македонија“, 2018. 16 признанија од министерството за економија за најдобри општествено одговорни практики ( 2010-2018 ), од кои 8 се добиени за долгорочниот проект за изградба на зелените, еко домови, 5 награди се за вложување во заедницата за доброто на граѓаните, 2 награди за инвеститор на годината, добиени на Саемот за недвижности во Скопје, 2011 и 2012 година, Награда за животно дело за проф. д-р Ванчо Чифлиганец, доделена од Бест бренд 2015, Прв градежен супербренд во Македонија за 2013/2014, Најпопуларна градежна компанија, Најеколошка компанија, Награди за индивидуална и корпоративна филантропија и други бројни признанија и благодарници..

Национални награди