ДОКАЖАНА АСЕИЗМИЧКА СТАБИЛНОСТ ЦВРСТ ДОМ БЕЗ СТРАВ ОД ЗЕМЈОТРЕСИ

Адора Flatiron Скопје е станбено-деловен објект со врвна статика, цврстина и асеизмичка стабилност, докажана со вештачки земјотрес, што на станарите им гарантира сигурност, спокоен живот без страв од земјотреси и мирен, безгрижен сон. Врвната статика…

Прочитај повеќе

ДОКАЖАНА АСЕИЗМИЧКА СТАБИЛНОСТ ЦВРСТ ДОМ БЕЗ СТРАВ ОД ЗЕМЈОТРЕСИ

Адора Flatiron Скопје е станбено-деловен објект со врвна статика, цврстина и асеизмичка стабилност, докажана со вештачки земјотрес, што на станарите им гарантира сигурност, спокоен живот без страв од земјотреси и мирен, безгрижен сон. Врвната статика…

Прочитај повеќе

ПРВ ИЗГРАДЕН ЕНЕРГЕТСКИ ОБЈЕКТ СО СЕРТИФИКАТ А КЛАСА ВО МАКЕДОНИЈА

Адора инженеринг го изгради првиот енергетски ефикасен објект А класа, за што компанијата го доби првиот сертификат за енергетски карактеристики на згради А–класа во Македонија. Со тоа и официјално се верифицира дека станбените објекти на…

Прочитај повеќе

ПРВ ИЗГРАДЕН ЕНЕРГЕТСКИ ОБЈЕКТ СО СЕРТИФИКАТ А КЛАСА ВО МАКЕДОНИЈА

Адора инженеринг го изгради првиот енергетски ефикасен објект А класа, за што компанијата го доби првиот сертификат за енергетски карактеристики на згради А–класа во Македонија. Со тоа и официјално се верифицира дека станбените објекти на…

Прочитај повеќе

ФОТОВОЛТАИЦИ – ОБНОВЛИВА ЕНЕРГИЈА ЗА ЗАЕДНИЧКО ОСВЕТЛУВАЊЕ БЕЗ ПОСЕБНИ СМЕТКИ ЗА СТРУЈА

Адора инженеринг е првата компанија која во колективното домување во Македонија ги воведе фотоволтаичните системи, кои го користат сонцето како извор на енергија. Преку обновливите, алтернативни извори на енергија, фотоволтаиците со користење на сончевата енергија,…

Прочитај повеќе

ФОТОВОЛТАИЦИ – ОБНОВЛИВА ЕНЕРГИЈА ЗА ЗАЕДНИЧКО ОСВЕТЛУВАЊЕ БЕЗ ПОСЕБНИ СМЕТКИ ЗА СТРУЈА

Адора инженеринг е првата компанија која во колективното домување во Македонија ги воведе фотоволтаичните системи, кои го користат сонцето како извор на енергија. Преку обновливите, алтернативни извори на енергија, фотоволтаиците со користење на сончевата енергија,…

Прочитај повеќе

СЕРТИФИЦИРАНА ЗВУЧНА ИЗОЛАЦИЈА – 80 % НАД МАКЕДОНСКИТЕ СТАНДАРДИ ТИВОК ДОМ БЕЗ БУЧАВА

Адора инженеринг за прв пат во Македонија, во Адора Flatiron Скопје воведе систем на звучна изолација со индекс на звучна непропустливост до 68 db, во партнерство со светски познатата компанија Rigips Saint Gobain. За прв…

Прочитај повеќе

СЕРТИФИЦИРАНА ЗВУЧНА ИЗОЛАЦИЈА – 80 % НАД МАКЕДОНСКИТЕ СТАНДАРДИ ТИВОК ДОМ БЕЗ БУЧАВА

Адора инженеринг за прв пат во Македонија, во Адора Flatiron Скопје воведе систем на звучна изолација со индекс на звучна непропустливост до 68 db, во партнерство со светски познатата компанија Rigips Saint Gobain. За прв…

Прочитај повеќе

Изградба

ПОЧЕТОК НА ГРАДБА 2015 – СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ 2017 Адора Flatiron, новиот урбан симбол на Скопје, започна да се гради на 31-ви јули 2015-та година, во предвечерјето на големиот национален празник Илинден, кога беа поставени темелите…

Прочитај повеќе

Изградба

ПОЧЕТОК НА ГРАДБА 2015 – СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ 2017 Адора Flatiron, новиот урбан симбол на Скопје, започна да се гради на 31-ви јули 2015-та година, во предвечерјето на големиот национален празник Илинден, кога беа поставени темелите…

Прочитај повеќе

ЧЕСТИТКА ОД АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ЗА НОВАТА 2016 ГОДИНА

  Адора инженеринг на сите граѓани на Македонија, на своите вработени, купувачи, деловни партнери, соработници и пријатели, им ја честита Новата 2016-та година, посакувајќи таа да донесе многу здравје, хармонија, мир, успеси, благосотојба и бериќет…

Прочитај повеќе

НАДМИНАТ Е ПРОБЛЕМОТ СО АВТОДИГАЛКАТА НА ФАКОМ И ПРОДОЛЖИ БЕЗБЕДНО РАБОТАТА НА ОБЈЕКТОТ АДОРА FLATIRON СКОПЈЕ

Реномираната компанија Факом во текот на минатата ноќ експресно го санира техничкиот проблем на автодигалката на објектот Адора Flatiron Скопје и денес изградбата на овој комплекс, чиј инвеститор е градежниот бренд Адора инженеринг, продолжи непречено…

Прочитај повеќе

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТА ОД АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ

Адора инженеринг како инвеститор што ја гради здрагата Адора Flatiron Скопје, за подизведувач ја има ангажирано реномираната компанија Факом од Скопје, која има повеќедецинска традиција и потврденост во градежниот сектор и конструкциите. Денес при крајот…

Прочитај повеќе

СО ИНВЕСТИЦИИ ОД 50 МИЛИОНИ ЕВРА ВО 2015, НАЈГОЛЕМИ ВО ПОСТОЕЊЕТО, АДОРА ИНЖЕНЕРИНГ ЈА ОДБЕЛЕЖА 13 ГОДИШНИНАТА НА КОМПАНИЈАТА

Со најголеми инвестициски проекти од 50 милиони евра во изградба на 1.100 станови во 2015-та година, Адора инженеринг, градежниот лидер во Македонија, ја одбележа 13 годишнината од своето постоење, со зголемување на изградбата на станови…

Прочитај повеќе

БЕТОНИРАНА ПЛОЧА НАД ЕДИНАЕСЕТИ КАТ НА КОМПЛЕКСОТ АДОРА FLATIRON СКОПЈЕ

Во комплексот Адора Flatiron Скопје бетонирана е плочата над 11-ти кат, во која се вградени 392 м3 бетон со цврстина на бетон МБ 35 и 50 тони ребреста и мрежеста арматура. Стручниот и професионален градежен…

Прочитај повеќе

Сè поблиску до нови, квалитетни, стабилни домови во комплексот Aдора Flatiron Скопје

Во комплексот Адора Flatiron Скопје бетонирана е плочата над 9-ти кат, во која се вградени  392 м3бетон со цврстина на бетон МБ 35 и 50 тони ребреста и мрежеста арматура, а се работи на армирање,…

Прочитај повеќе