Награди

Објектот Адора Flatiron Скопје е добитник на престижни интернационални и национални награди:

Светска награда The BIZZ 2016 – Монте Карло, Монако за исклучителна иновативност во стилот и квалитетот на домувањето од Светската бизнис конфедерација.

 

nagrada_monako

Национална награда 2017 од министерството за економија и националното координативно тело за ООП, за најдобри општествено одговорни практики на македонските претпријатија, во категоријата „Однос кон животната средина“ со акцент на заштита од еко и звучно загадување. Наградата е доделена за проектот  спроведен во објектот Адора Flatiron Скопје на тема: „Енергетски домови со природна светлина, органска фасада, без бучава, за здраво домување во зелени градови“ во рамките на долгорочната стратегија: Со еко домови, 15 години градиме зелени градови во Македонија

 

nagrada_oop_2017

Адора инженеринг во текот на своето успешно 16 годишно работење има добиено пет ( 5 ) интернационални награди. Покрај наградата во Монако, во август, 2018 во Амстердам, Холандија, на овој градежен бренд му е доделен златен медал од Светската маркетинг организација за воведување на Boutique концептот на недвижности и домување во југоисточна Европа за изградба на најголемата внатрешна градина за колективно домување во Европа, објектот Адора Diamond Garden во Скопје. Адора инженеринг е добитник и на европската награда за квалитет во 2014, Париз, Франција ина меѓународната награда за градежништво во 2014, Мадрид, Шпанија од Клубот на светските бизнис и трговски лидери. Во 2012 во Виена Австрија, во дворецот Хофбурн, компанијата и генералниот менаџер проф. д-р Ванчо Чифлиганец, беа наградени со европската награда за најдобра компанија и за најуспешен менаџер од Европската бизнис асамблеа.

Градежната компанија Адора инженеринг има добиено повеќе од 30 национални награди и признанија. Два пати е прогласена за инвеститор на годината на Саемот на недвижности во Скопје, избрана е за прв градежен супербренд во Македонија, за најеколошка компанија и за најпопуларна компанија во градежништвото, добитник е на голем број награди и признанија за општествена одговорност и филантропија, меѓу кои 15 се за најдобри општествено одговорни практики, од кои 7 за изградба на еко домовите и за заштита на животната средина, 5 награди за вложување во заедницата, добитник е на награди за индивидуален филантроп и за корпоративна филантропија, на Свети Климентов орден од прв ред од МПЦ-ОА и многу други признанија…

 

nagradi_madrid_viena

Градежната компанија Адора инженеринг има добиено 30 национални награди и признанија. Два пати е прогласена за инвеститор на годината на Саемот на недвижности во Скопје, избрана е за најеколошка компанија и за најпопуларна во градежништвото, добитник е и голем број признанија за општествена одговорност и филантропија, меѓу кои15 се за најдобри општествено одговорни практики, од  кои 7 за изградба на еко домовите и за заштита на животната средина.

Национални награди