Што значи Адора инженеринг

 • Специјализирана, лиценцирана, меѓународно сертифицирана компанија за проектирање, изведба и продажба на сите категории висока градба
 • Основана 28 август 2002 год. од проф. д-р Ванчо Чифлиганец
 • 14 години развој под мотото Само делата се вистина
 • Лидер во високата градба во Република Македонија
 • Меѓу 5-те најбрзорастечки компании во Македонија
 • Професионалн тим со над 400 високостручни, искусни вработени
 • Изградени 40 објекти во Скопје, Охрид и Струмица
 • Изградени 2.600 станови, каде живеат над 11.000 граѓани
 • Од проектирање до „клуч на рака“

 


adora-1

adora_zgradi

Награди и признанија

ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ НАГРАДИ

 • Светска награда за иновативност во стилот и квалитетот на домувањето, THE BIZZ 2016, Монте Карло, Монако
 • Меѓународна европска награда за квалитет, 2014, Париз, Франција
 • Меѓународна награда за градежништво, 2014, Мадрид, Шпанија
 • Европска награда за најуспешна компанија и најуспешен менаџер, 2012, Виена, Австрија


НАЦИОНАЛНИ ПРИЗНАНИЈА   


 • Награда за животно дело Best brand 2015 за проф. д-р Ванчо Чифлиганец
 • Награда за најпопуларна градежна компанија 2014
 • Градежен супербренд 2013/2014
 • 11 признанија за најдобри општествено-одговорни практики ( 2009-2014 )
 • 5 награди за еко домови ( 2010-2014 )
 • Јубилејна награда за ООП ( 2007-2011 )
 • Награда за индивидуален филантроп 2014, за проф. д-р Ванчо Чифлиганец
 • Св. Климентов орден, Прв ред, МПЦ, 2014
 • Најеколошка компанија во Град Скопје, 2013
 • Награда за корпоративна филантропија, 2012
 • Инвеститор на годината, 2010, 2011

 

pehar-3Светска награда за иновативност во стилот и квалитетот на домувањето, THE BIZZ 2016, Монте Карло, Монако
pehar-1Интернационална Европска награда за квалитет, 2014,  Париз, Франција
pehar-2Меѓународна награда за градежништво, 2014,  Мадрид, Шпанија
pehar-3Европска награда за најуспешна компанија и најуспешен менаџер, 2012, Виена, Австрија

Хуманоста не обединува и прави еднакви


   Општествено одговорна компанија
  • Специјализирана, лиценцирана, меѓународно сертифицирана компанија за проектирање, изведба и продажба на сите категории висока градба
  • Основана 28 август 2002 год. од проф. д-р Ванчо Чифлиганец
  • 14 години развој под мотото Само делата се вистина
  • Лидер во високата градба во Република Македонија
  • Меѓу 5-те најбрзорастечки компании во Македонија
  • Професионалн тим со над 400 високостручни, искусни вработени
  • Изградени 40 објекти во Скопје, Охрид и Струмица
  • Изградени 2.600 станови, каде живеат над 11.000 граѓани
  • Од проектирање до „клуч на рака“

Членка на Глобалниот Договор на ООН


  Фондација проф. д-р Ванчо Чифлиганец

 • Поддршка на науката, научни установи, стручни форуми и школи
 • Поддршка на образованието, доделување стипендии
 • Поддршка на спортот, спортисти, клубови, манифестации
 • Поддршка на културата, талентирани поединци и манифестации
 • Хуманитарни акции, поддршка на ранливите категории граѓани и заедницата

 • Foto 2
 • DSCN4771
 • Foto donacija obroci 4
 • Stipendisti akademija Adora inzenering
 • DSCN0728
 • IMG_0212
 • Stipendii ohrid-min
 • image-e5707a68c5f98c39765c5eda1cd4763650794956caec67718fc26d94d80bbf71-V
 • Ishrana za vraboteni-min
 • DSC07640-min
 • IMG_7956 - Copy
 • 8-8-min
 • Tamara